Το σεμινάριο

Αποτελείται από βασικά στοιχεία του μαθήματος «Information Technology & Internet Law» που διδάσκεται στο πλαίσιο του MSc Information Security and Computer Forensics του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Metropolitan College- AMC) σε συνεργασία με το University of East London (UEL).

Τι θα παρουσιαστεί

Oι υφιστάμενες αλλά και οι νέες ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ασφάλεια των πληροφοριών με έμφαση ιδίως στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στην σύννομη παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, στην κυβερνοασφάλεια και στο κυβερνοέγκλημα.

Σε ποιόν απευθύνεται

Σε όλους του εμπλεκόμενους στην ψηφιακή οικονομία που θέλουν να ξέρουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους («ούτε θύματα, ούτε θύτες») και να μην διακινδυνεύουν την αξιοπιστία τους στο ψηφιακό περιβάλλον επικοινωνίας και συναλλαγών.

Εισηγήτρια: Δρ. Ευαγγελία Βαγενά, ΔΝ, DEA, Δικηγόρος-Καθηγήτρια Τμήματος Πληροφορικής Μητροπολιτικού Κολλεγίου

mitropolitiko_dr-eaggelia-vagenaΗ Ευαγγελία Βαγενά είναι εν ενεργεία Δικηγόρος με ακαδημαϊκή εξειδίκευση και επαγγελματική προϋπηρεσία στο δίκαιο των νέων τεχνολογιών και της πληροφορίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Δικαίου και Πληροφορικής (DEA Droit et Informatique) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Montpellier I και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής την ψηφιακή προστασία και τη διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc Information Security and Computer Forensics του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Metropolitan College), σε συνεργασία με το University of East London (UEL) το μάθημα «Information Technology & Internet Law» και ως εξωτερική συνεργάτης σε μεταπτυχιακά προγράμματα κρατικών πανεπιστημίων. Ως επιστημονική συνεργάτης του ΟΠΙ, εκπροσωπεί την Ελλάδα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και κοινοτικά όργανα σε ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχει διατελέσει εκτός άλλων συντονίστρια των νομικών υποθέσεων της Business Software Alliance (BSA.org) στην Ελλάδα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για θέματα Ηλεκτρονικώς Επιχειρείν και επιστημονική συνεργάτης της Τηλεματικής Υπηρεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Είναι μέλος πολλών μητρώων αξιολογητών & συνεργατών διαφόρων φορέων (ΓΣΕΒΕΕ, ΙΚΥ κ.λ.π.) και συμμετέχει ως expert σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επικοινωνία: evangelia.vagena@gmail.com