Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Vodafone παρουσίασε ταχύτητες 1,5Gbps κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Infocom World 2016. Σταθερά πρωτοπόρος στη διάθεση υπηρεσιών 4G και 4G+, η Vodafone καινοτομεί για ακόμη μία φορά και επιτυγχάνει ταχύτητες δεδομένων 1,5 Gbps, οδηγώντας τις εξελίξεις προς το 5G.

vodafone-infocom

O κ. Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «Όραμα του Ομίλου Vodafone είναι η ψηφιακή μετάβαση στην κοινωνία των Gigabit, όπου επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα απολαμβάνουν δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων. Η Vodafone έχει τη διάθεση, την τεχνογνωσία και τα κεφάλαια για να προχωρήσει στην υλοποίηση δικτύων νέας γενιάς, προσφέροντας έτσι τις μέγιστες δυνατότητες για καινοτομία και ανάπτυξη».

Όσοι παραβρέθηκαν στο 18ο συνέδριο Infocom World είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά ταχύτητες λήψης δεδομένων 1,5 Gbps που μόνο η Vodafone σε συνεργασία με τη Huawei, έχουν επιτύχει, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας LTE/LTE Advanced (4×4 MIMO, 5 Carrier Aggregation, 256 QAM).

Από την έναρξη της λειτουργίας της, η Vodafone επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του δικτύου της, έχοντας διαθέσει την τελευταία επταετία πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Ως τηλεπικοινωνιακός πάροχος με όραμα και τεχνογνωσία, η Vodafone επενδύει σε ψηφιακές υποδομές, στηρίζει με αξιοπιστία τις ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων και συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Με πρωταγωνιστικό ρόλο στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών, η Vodafone έχει αναπτύξει σημαντικά το 4G και 4G+ δίκτυο της, ώστε οι πελάτες της να απολαμβάνουν μοναδική εμπειρία mobile internet με αξεπέραστες ταχύτητες.